Menet közben: A és B liga értékelő

“A” liga:
Az “A” liga élmezőnyének két kiemelkedő tagja “billionaires” és “A MÁNGORLÓK” csapat, akik az első hét őskáosza után is stabilan tudják tartani dobogós helyezésüket. Hozzájuk csatlakozik harmadikként az a “Bloodsuckers”, aki komoly hátrányból, de meghökkentő magabiztossággal zárkózik az élmezőnyre, olyannyira, hogy a dobogósok mögött már egy komoly, 10 pontos szakadék tátong. Billionaires jelenleg 7 pontos előnnyel vezeti a ligát, amit elsősorban a két ász, LeBron James és Kevin Durant nagyszerű teljesítményének tudhatunk be. A kispad produktivitása azonban elhanyagolható, ami elsősorban a fölöslegesen elveszett meccsek számában érhető tetten, egy komolyabb sérülés jelentős visszaesést hozhat a ligaelső számaiban. De nemúgy a másik két dobogósnál, az ő esetükben pont a túl sok lejátszott meccs jelentheti a legfőbb dilemmát.
Az üldöző zónában roppant kiegyensúlyozott csapatok csatája zajlik, folyamatosak a helycserék.
A kieső helyeken jelenleg nem zajlik vérre menő küzdelem, beállni látszik a sorrend, talán Wonderland Wizards és DevaLakers van még lőtávolon belül a bentmaradásért hajtva.
A cserék nem igazán pörögnek, az igazi aktivitás az FA piacon zajlik, a legtöbb roster módosítással a jelenleg vezető Billionaires rendelkezik (22). a tényleges cserék között említést érdemel az érintett játékosok számamiatt a Crocodiles – BW Falcons tranzakció, amelyben 8 játékos cserélt gazdát, illetve a Bosh – Lin helycsere, ahol a rosterek kiegyensúlyozásán volt a hangsúly, és napiZirc szerint részéről pocsék üzletnek bizonyult…
“B” liga
A bajnokságot toronymagasan a Taigetos Titans vezeti, 140 pontja abszolút fölényt sugall. Közvetlen riválisai Gyulavari Paradise és Kapanyanyi Monyok, a dobogósok mögött itt is méretes űr következik, több mint 6 pontos hátrányban az üldözőboly, akik itt is nagyon szorosan, csupán 4 pont különbséggel versengenek a feljutó helyekért.
A kiesés elkerüléséért Beaver-Lake és shooters csatáznak, megjósolhatatlan végkimenetellel, fej fej mellett haladnak.
A trade-zóna itt sokkal aktívabb, mint az “A” csoportban, komoly játékosmozgások történtek, a leglekesebbek a Kapanyanyi Monyok és grizzlies voltak, 4-4 cserével. A leglátványosabb akció mégsem az ő nevükhöz fűződik, az ugyanis Taigetos Titans és Mókus őrs között zajlott le, ahol egy 2-2 játékost érintő cserében Deron Williams és Kris Humphries ellenében Tyson Chandler és Tyrerke Evans cserélt gazdát.
Az “Pillanatnyi forma” díj büszke birtokosa sem más, mint a Mókus fen… Őrs, aki az akkor takaréklángon égő Monta Ellis-től, és a még mindíg szenvedő Pierce-től szabadult meg, mégpedig Evan Turner és Kosta Koufos fejében, amihez ezúton is gratulálunk Kapanyanyi Monyóknak!
Jó szórakozást mindenkinek a 2013-as évre is!
McGr3gor (Geri_Falco)
Kategória: Helyzetjelentés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás