F.A.Q.

Mi az a Fantasy Basketball?
Gondolj arra hogy felvesznek GM-nek egy olyan lockout után, ami teljes játékos újraosztással jár és a játékosokat napi rendszerességgel tudod majd cserélgetni.. na ez az. Csak online.

Mibe kerül?
Semmibe. Tényleg.

Hol játszunk?
Yahoo! Sports Fantasy oldalon ( http://sports.yahoo.com/fantasy )

Miért nem ESPN?
Mert a yahoo nem fagy ki draft közben és amúgy is jobban ismerjük. És #FreeSimmons!

Mennyi időt vesz el az életedből?
Nekem sokat mert ilyen kérdésekre kell válaszolnom :), de egy átlag játékosnak heti 1 órát (napokra szétosztva 10percek) + a draft az egy 3 órás móka minden év elején.

Nagy baj ha van olyan hét hogy nem ülök gép elé?
Nem, előre be lehet állítani a csapatodat hónapokra is akár, annyi hátrány, hogy egy-egy sérülés ilyenkor nem mindig jön jól.

Milyen rendszerben megy a bajnokság?
Rotisserie

Mi az a Rotisserie?
A csapatok napi szinten gyűjtik a statokat (point, rebound, steal, assist, FG%, FT%, TO, 3PT) és a statonkénti helyezések alapján kapnak 1-20 pontot, ezek összeadódása adja a végeredményt év végén. A csapatnak posztonként 82 meccse van ami beleszámít a végeredménybe (tehát ha egy poszton már 82-szer szerepelt – lépett pályára – játékos a továbbiekban arra a posztra érkezett statok nem számolódnak). A posztok amelyek beleszámítanak a pontozásba: PG, SG, G, SF, PF, F, C, Util, Util. Ezen kívül 3 cserepados helye is van a csapatoknak
Álljon itt példaként a Hungarian StatGeek 2011-es évvégi eredménye: https://hungarianfba.files.wordpress.com/2012/10/hsg.png

Milyen draft lesz?
Live licit draft. (Új nevén Live Salary Cap Draft)

Mi az a live licit draft?
Valós időben folyó, licitállós draft. Ez annyit tesz hogy a játékosok egy kijelölt sorrendben dobják piacra a draftjelölteket, majd arra licitálni lehet, aki a legtöbbet adja egy játékosért, az viszi el. A liciten minden csapatnak 200$-ja lesz vásárolni, 12 játékosra.

Mikor van a draft?
Egységesen a szezonkezdés előtti vasárnap este 20:00
(Családapáknak: fürdetés után, fontos NFL meccsek előtt)

Mennyi idő a draft?
Kaját piát bekészíteni. Egyszeri megismételhetetlen 2-3 óra.

Mit csinál a komisszár?
A komisszár megfog jelenni a bajnokságban mint csapat, de 12$-a lesz költeni és folyamat sérült játékosokat draftol majd.

De akkor meg minek?
Azért mert a későbbiekben ő az aki a játékosok közti trade-eket elbírálja, jóváhagyja, felel a sportszerűségért, rendért – és biztosítja hogy folyamatos feljegyzések vannak az egész ligáról.

Mi az a Can’t cut list?
A bajnokságokban beállított játékos kidobásra vonatkozó megszorítás. Jelenetése az, hogy lesznek olyan játékosok akiket nem lehet kitenni a csapatból a szabadügynök piacra. (enélkül jogosan lenne felháborodva bárki ha valaki ledobná FA piacra Anthony Davis-t majd a haverja felkapná onnan) Persze a lista sérülések és formahanyatlások hatására változik, a Yahoo Sports által.

Idén lesz kupa?
Igány elestén lehet róla szó, de egyelőre nem tervezzük

Ha van akkor milyen rendszerben megy a kupa?
Head-To-Head egyeneskieséses, két fordulós. (2szer, 6 hét)

Mi az a Head-to-Head?
Hetenként egy kijelölt ellenféllel szemben 1v1 mini Rotisserie meccsek.